Nestle testează o metodă diferită în producția de ciocolată

Grupul elvețian Nestle testează o metodă care permite creșterea părții din fiecare păstaie de cacao, fruct utilizate la producția de ciocolată, fără ca gustul să aibă de suferit, conform AFP.
Alatura-te Profit InsiderJoin Profit Insider
Nestle testează o metodă diferită în producția de ciocolată

Grupul elvețian Nestle testează o metodă care permite creșterea părții din fiecare păstaie de cacao, fruct utilizate la producția de ciocolată, fără ca gustul să aibă de suferit, conform AFP.

În mod tradițional, ciocolata este produsă numai din boabele de cacao, care sunt procesate în ciocolată după fermentare, uscare și prăjire, însă Nestle subliniază că ''o cantitate semnificativă din fruct'', inclusiv pulpa, placenta și coaja ''rămân în mare parte neutilizate'', arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Mega Image vinde către Annabella aproape 90 de magazine, pentru a putea prelua Profi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Mega Image vinde către Annabella aproape 90 de magazine, pentru a putea prelua Profi

Cercetătorii grupului elvețian au pus la punct o nouă metodă care constă în colectarea a tot ce se găsește în interiorul păstăilor de cacao, sub forma unei paste umede, care fermentează în mod natural și permite eliberarea gustului ciocolatei.

Masa fermentată este ulterior pisată, prăjită și uscată fulgi care pot fi utilizați la producția de ciocolată ''fără a modifica gustul''.

Eșec răsunător după 10 zile de discuții tensionate privind poluarea cu plastic CITEȘTE ȘI Eșec răsunător după 10 zile de discuții tensionate privind poluarea cu plastic

''Chiar dacă acest proiect este încă într-un stadiu pilot, explorăm în prezent cum am putea folosi această inovație pe scară largă'', a explicat Louise Barrett, directoarea centrului de cercetare și dezvoltare de la Nestle.

Grupul elvețian susține că noua sa tehnologie aduce avantaje și pentru fermierii, care vor avea mai mult timp pentru a se concentra pe bune practici agricole precum rărire, care și-a demonstrat eficacitatea prin îmbunătățirea randamentelor.

După ce au fost stabile timp de decenii, cotațiile la cacao au explodat de la începutul lui 2023. La bursa londoneză de materii prime, tona de cacao valora 1.900 de lire sterline (2.200 de euro) în luna ianuarie 2023.

eMAG și-a sporit cota în acționariatul Flip.ro CITEȘTE ȘI eMAG și-a sporit cota în acționariatul Flip.ro

Un an mai târziu cotațiile au ajuns la 3.800 de lire sterline, pentru a ajunge la un maxim istoric de peste 9.000 de lire sterline la mijlocul lunii decembrie 2024.

De la începutul anului 2025, cotațiile au mai scăzut, iar miercuri tona de cacao era cotată la 5.600 de lire sterline.

Inovația cercetătorilor de la Nestle vine pe fondul unei crize globale pe piața de cacao. Schimbările climatice, defrișările și condițiile meteo nefavorabile au redus randamentele arborilor de cacao în Vestul Africii, în special în Coasta de Fildeș și Ghana, care sunt responsabile pentru 70% din păstăile de cacao din lume.

viewscnt
NewsLetter

Pentru o sinteza cu cele mai importante evenimente economice ale zilei te rugam sa te abonezi la

Ultimele ştiri
De weekend
Curs BNR
1 EUR5.0611 +0.0038+0.08 %
1 USD4.3462 +0.0150+0.35 %
1 GBP5.8679 +0.0152+0.26 %
1 CHF5.3836 +0.0101+0.19 %

Curs BNR oferit de cursvalutar.ro

News.ro
Playtech.ro
Cele mai citite